Ben Eilers tenten
Hoe het allemaal begon

Het ontstaan van Ben Eilers

In 1966 start Ben Eilers samen met zijn vrouw Irene het bedrijf Ben Eilers Tenten. Ben Eilers heeft het zeilmakersvak geleerd van zijn vader Anton Eilers, de oprichter van Neptunus Tenten. Op de Engelse basis Rheindahlen, waar Ben daarna werkt, komt hij in aanraking met een nieuw fenomeen. De Engelse militairen zijn de eersten die met een caravan Europa doortrokken. De zeilmaker skills van Ben Eilers werden al gauw, door deze pioniers op het gebied van kamperen, ontdekt. Ben begint voortenten te maken om extra ruimte te creëren. In de jaren 70 ontwikkelden Ben Eilers samen met hun toeleveranciers een voortent die bestand is tegen lang en intensief gebruik. Tien jaar later ontwikkelde Ben Eilers samen met de constructie meester een frame bestaande uit vierkant aluminium profielen, zodat de tent geschikt was voor permanent gebruik. De wintervaste voortent is geboren.

Het begin van Ben Eilers
HET STOKJE IS OVERGENOMEN

Ons familiebedrijf

Na bijna 60 jaar is het bedrijf nog steeds toonaangevend en een trendsetter binnen haar vakgebied. Op talloze campings in Europa kunnen onze tenten, beschermdaken, pagodes en luifels worden teruggevonden. Colette Eilers, al van jongs af aan werkzaam in en betrokken bij de zaak, heeft het stokje een aantal jaren geleden overgenomen van haar ouders. En wie weet, een volgende generatie zou ook zomaar in de voetsporen kunnen treden!

Ben-Eilers-familiebedrijf

BEN EILERS

Onze showroom en werkplaats

afbeelding

BEN EILERS

Bezoek onze showroom

WILT U SNEL IETS WETEN?

Veelgestelde vragen

Mocht u vragen hebben over de producten van Ben Eilers, neem dan contact met ons. Dit kan per telefoon of e-mail, maar u kunt natuurlijk ook naar onze showroom komen in Roermond. Het antwoord op een aantal veelgestelde vragen vindt u op de gelijknamige pagina.

Veelgestelde vragen