Ben Eilers wintervaste tent

Geschiedenis

×

Hoe het begon

In 1966 start Ben Eilers samen met zijn vrouw Irene het bedrijf Ben Eilers Tenten. Ben Eilers heeft het zeilmakersvak geleerd van zijn vader Anton Eilers, de oprichter van Neptunus Tenten. Op de Engelse basis Rheindahlen, waar Ben daarna werkt, komt hij in aanraking met een nieuw fenomeen. De Engelse militairen zijn de eersten die met een caravan Europa doortrokken. De zeilmaker skills van Ben Eilers werden al gauw, door deze pioniers op het gebied van kamperen, ontdekt. Ben begint voortenten te maken om extra ruimte te creëren. In 1966 is de vraag zo groot, dat hij Rheindahlen vaarwel kan zeggen en een onderneming start in een schuur in St. Odiliënberg.

Wintervaste voortenten

In de 70-er jaren komt er een schifting in de manier van kamperen. Naast het “toerkamperen” komt de wens om de caravan voor langere tijd op een vaste plaats neer te zetten. De voortent moet dan wel aan hogere eisen voldoen. Samen met toeleveranciers en medewerkers ontwikkelen Ben en Irene een voortent die bestand is tegen lang en intensief gebruik.

In de 80-er jaren wordt het „vaste“ kamperen steeds meer een trend. De voortent moet dan wel in de winter kunnen blijven staan en er moet meer comfort komen. Na wat geëxperimenteer met stalen frames, ontwikkelt Ben Eilers samen met de constructie meester een frame bestaande uit vierkant aluminium profielen. Dit is meteen een doorslaand succes en al snel weten de klanten het bedrijf in Roermond van heinde en verre te vinden.

Glamping

In de jaren daarna wordt het concept van de wintervaste voortent uitgebreid en geïnnoveerd. Aluminium schuiframen en -deuren, geïsoleerde daken, speciale vormen, de mogelijkheden blijken vrijwel onbeperkt. Ook worden er aanverwante producten ontwikkeld, zoals beschermdaken en wintervaste partytenten. Ook voor de nieuwste trend binnen het kamperen, glamping, heeft Ben Eilers een oplossing ontwikkeld: de Tentlodge.

Familiebedrijf

Meer dan 52 jaar na de oprichting is Ben Eilers Tenten nog steeds toonaangevend en trendsettend binnen haar vakgebied. Na nog 2 maal verhuisd te zijn, heeft het bedrijf zich gevestigd in het huidige pand aan de Elmpterweg in Roermond. Inmiddels genieten talloze kampeerders in heel Europa van hun “huisje” van Ben Eilers Tenten, samen met familie en vrienden. Ben en Irene nemen nu een stapje terug en inmiddels staat hun dochter Colette Eilers aan het roer. Met veel enthousiasme staat het Ben Eilers team voor u klaar.

Komt u bij ons langs?

In onze showroom vindt u een selectie van mogelijkheden. U kunt bij ons terecht voor Wintervaste voortentenBeschermdaken voor uw caravan en ook tent luifels en specials. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop van wintervaste kwaliteitsvoortenten voor toer –en stacaravans.

Gebaseerd op 79 recensies
Martin Meese
Martin Meese
2022-11-09
09.11.22 Von A - Z , perfekt. Schiebefenster, Schiebetür, Fliegengitter, Erkerausbau...... Alles UNEINGESCHRÄNKT weiterzuempfehlen. BEN EILERS, EIN TOLLES TEAM DANKE
Els “Geen”
Els “Geen”
2022-10-10
Mooie tenten, goede service
hildegard kaufmann
hildegard kaufmann
2022-07-02
Ich bin glücklich mit meinem Wohnwagen Schutzdach der Firma Ben Eilers aus Roermond. Es hat eine ausgezeichnete langlebige Qualität und lässt sich mühelos anpassen, falls ich mal einen neuen Wohnwagen anschaffen werde. Die Beratung und auch die Montage wurde vom kompetenten Fachpersonal zu meiner vollsten Zufriedenheit ausgeführt. Wenn ich mich dazu entschließen sollte, ein Dauervorzelt anzuschaffen, kommt für mich nur die Firma Ben Eilers in Frage. Hartelijke bedankt!
Grad Aerts
Grad Aerts
2022-05-03
Groot assortiment aan tenten die op maat vervaardigd worden.
Jörg Haußner
Jörg Haußner
2022-04-16
Ich denke, die hochwertigsten Vorzelte, die es derzeit auf dem Markt gibt. Perfekte Planung, perfekte Ausführung in einer top Qulität....... Besser geht es nicht.
RAMON Gering
RAMON Gering
2022-03-15
we zijn zeer tevreden over onze voortent , erg netjes en harde werkers . we hopen er vele jaren plezier van te hebben . die van mij ouders staat ook al 21 jaar naar tevredenheid
Martin Leuering
Martin Leuering
2022-02-09
Keuring te woord gestaan, je gaat hier naartoe om te kijken, maar de manier van verkoop stond ons erg aan, fantastisch product en zijn ook tot koop overgegaan, nu wachten op plaatsen van het door ons aangekochte product.
Huub Coort
Huub Coort
2021-10-15
Een prima zaak die zeer vakkundig zijn met repareren of met het aanbrengen van div. Wijzingen aan de voortent van de caravan . Ze maken een zeer goed product zeker de moeite waard om een binnen te kijken