Ben Eilers Wintervaste tent

Geschiedenis

×

Hoe het begon

In 1966 start Ben Eilers samen met zijn vrouw Irene het bedrijf Ben Eilers Tenten. Ben Eilers heeft het zeilmakersvak geleerd van zijn vader Anton Eilers, de oprichter van Neptunus Tenten. Op de Engelse basis Rheindahlen, waar Ben daarna werkt, komt hij in aanraking met een nieuw fenomeen. De Engelse militairen zijn de eersten die met een caravan Europa doortrokken. De zeilmaker skills van Ben Eilers werden al gauw, door deze pioniers op het gebied van kamperen, ontdekt. Ben begint voortenten te maken om extra ruimte te creëren. In 1966 is de vraag zo groot, dat hij Rheindahlen vaarwel kan zeggen en een onderneming start in een schuur in St. Odiliënberg.

Wintervaste voortenten

In de 70-er jaren komt er een schifting in de manier van kamperen. Naast het “toerkamperen” komt de wens om de caravan voor langere tijd op een vaste plaats neer te zetten. De voortent moet dan wel aan hogere eisen voldoen. Samen met toeleveranciers en medewerkers ontwikkelen Ben en Irene een voortent die bestand is tegen lang en intensief gebruik.

In de 80-er jaren wordt het „vaste“ kamperen steeds meer een trend. De voortent moet dan wel in de winter kunnen blijven staan en er moet meer comfort komen. Na wat geëxperimenteer met stalen frames, ontwikkelt Ben Eilers samen met de constructie meester een frame bestaande uit vierkant aluminium profielen. Dit is meteen een doorslaand succes en al snel weten de klanten het bedrijf in Roermond van heinde en verre te vinden.

Glamping

In de jaren daarna wordt het concept van de wintervaste voortent uitgebreid en geïnnoveerd. Aluminium schuiframen en -deuren, geïsoleerde daken, speciale vormen, de mogelijkheden blijken vrijwel onbeperkt. Ook worden er aanverwante producten ontwikkeld, zoals beschermdaken en wintervaste partytenten. Ook voor de nieuwste trend binnen het kamperen, glamping, heeft Ben Eilers een oplossing ontwikkeld: de Tentlodge.

Familiebedrijf

Meer dan 52 jaar na de oprichting is Ben Eilers Tenten nog steeds toonaangevend en trendsettend binnen haar vakgebied. Na nog 2 maal verhuisd te zijn, heeft het bedrijf zich gevestigd in het huidige pand aan de Elmpterweg in Roermond. Inmiddels genieten talloze kampeerders in heel Europa van hun “huisje” van Ben Eilers Tenten, samen met familie en vrienden. Ben en Irene nemen nu een stapje terug en inmiddels staat hun dochter Colette Eilers aan het roer. Met veel enthousiasme staat het Ben Eilers team voor u klaar.

Komt u bij ons langs?

Onze 2000 m² showroom is verdeeld over twee verdiepingen. U kunt bij ons terecht voor Wintervaste voortenten, Beschermdaken voor uw caravan en ook tent luifels en specials. Wij hebben meer dan 50 jaar ervaring in de ontwikkeling, productie en verkoop van wintervaste kwaliteitsvoortenten voor toer –en stacaravans.